fbpx

ARTIKEL 1. Huurovereenkomst: Door materiaal bij Whoop BV te huren, gaat u akkoord met de voorwaarden van deze huurovereenkomst. Deze overeenkomst omvat alle huurperiodes en eventuele verlengingen of vernieuwingen van de huur. De huurovereenkomst gaat in, zodra de klant zijn akkoord geeft om te huren.

ARTIKEL 2. Huurperiode: De huurperiode begint op de datum waarop de uitrusting wordt opgehaald en eindigt op de datum waarop de uitrusting wordt teruggebracht. Voor materiaal dat na de overeengekomen huurperiode wordt teruggebracht, kunnen laattijdige kosten in rekening worden gebracht. Wanneer het gehuurde artikel vroeger wordt teruggebracht, wordt de afgesproken prijs betaald.

ARTIKEL 3. Huurprijzen: De huurkosten zijn gebaseerd op de huurperiode. Installatie, demontage en schoonmaak van de gehuurde materialen zijn gratis. Betaling gebeurt altijd op moment van installatie. Op dat moment zal bij de huur ook een waarborg gevraagd worden voor het materiaal aan de huurder wordt vrijgegeven. De borg wordt terugbetaald bij teruggave van het gehuurde materiaal, minus eventuele schade of verschuldigde kosten. De waarborg is geen limiet op de schade gebracht aan de dakkoffer, fietsdrager(s) en/of dakdragers.

ARTIKEL 4. Toestand van de uitrusting: De uitrusting wordt verhuurd in goed werkende staat en moet in dezelfde staat worden teruggebracht. Eventuele schade, ontbrekende onderdelen of overmatige slijtage kunnen leiden tot extra kosten. Voor het vertrek gebeurt er controle door beide partijen.

ARTIKEL 5. Gebruik van de uitrusting: De apparatuur mag alleen worden gebruikt voor het beoogde doel en in overeenstemming met alle veiligheids- en bedieningsinstructies die door Whoop BV zijn verstrekt. De huurder is verantwoordelijk voor elk letsel of schade die het gevolg is van verkeerd gebruik of bediening van de uitrusting. De dakkoffer mag tijdens de huurperiode niet worden verwijderd/verplaatst. Voor het gebruik van sneeuwkettingen, raden we altijd aan, om ook uw auto instructieboekje eerst te lezen. Sommige auto’s vereisen enkelzijdige sneeuwkettingen, of sokken. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de huurder. Whoop BV als verhuurder levert enkel de gevraagde maat van sneeuwkettingen.

ARTIKEL 6. Verzekering: De huurder is verantwoordelijk voor het afsluiten van de nodige verzekeringen voor het materiaal tijdens de huurperiode. Whoop BV is niet aansprakelijk voor schade, verlies of letsel opgelopen door de huurder of een derde partij tijdens de huurperiode. Zowel de dakdrager, fietsdrager(s) als de dakkoffer zijn vergezeld van 1 sleutel tijdens de periode van huur. Altijd de koffer afsluiten: Whoop BV is in geen enkel geval aansprakelijk bij verlies of diefstal.

ARTIKEL 7. Vrijwaring: De huurder gaat ermee akkoord Whoop BV te vrijwaren van alle vorderingen, schade, verliezen of uitgaven die het gevolg zijn van het gebruik of de bediening van het materiaal door de huurder.

ARTIKEL 8. Indien de huurder wenst eigen materiaal te laten installeren bij Whoop BV (bv. Huurder heeft eigen dakkoffer, maar huurt dakdragers bij Whoop BV) draagt de huurder volledig de verantwoordelijkheid van het materiaal. Whoop BV kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade op eigen materiaal. Daarnaast kan een toeslag gevraagd worden voor het installeren van eigen materiaal van de huurder.

ARTIKEL 8. Annulering en terugbetaling: Reserveringen kunnen worden geannuleerd met voorafgaande kennisgeving en tot 48 uur voor de afgesproken installatie datum zonder annuleringskosten. Annulatie binnen de 48 uur voor de voorziene vertrek datum: 20€ huurvergoeding voor misgelopen inkomsten.

ARTIKEL 9. Toepasselijk recht: Deze Huurovereenkomst wordt beheerst door de wetten van de staat of provincie waarin WHOOP BV is gevestigd (1730 Asse).

ARTIKEL 10. Volledige overeenkomst: Deze Huurovereenkomst vormt de volledige overeenkomst tussen Whoop BV en de huurder en vervangt alle eerdere overeenkomsten, afspraken en onderhandelingen. Elke wijziging van deze overeenkomst moet schriftelijk worden vastgelegd en door beide partijen worden ondertekend.

ARTIKEL 11: Snelheid: De maximumsnelheid voor een auto met dakkoffer of skibox is dezelfde als voor auto’s zonder koffer. Wij adviseren een maximumsnelheid van 130 km/h. Overschrijd evenmin (indien van toepassing) de door de overheid aanbevolen maximumsnelheid. Ook op de Duitse Autobahn.

ARTIKEL 12: Schadegevallen: Indien materiaal beschadigd of niet wordt teruggebracht zijn de volgende schadeberekeningen van toepassing.

Dakkofferschade:

Verlies van sleutel: €15 per sleutel.
Oppervlakkige krasschade: 10% nieuwwaarde
Diepere krasschade (voelbaar): 20% nieuwwaarde
Gaten door uitbraak popnagel aan deksel: 30% nieuwwaarde
Barsten, kleine scheuren (kleiner dan creditcard): 50% nieuwwaarde
Total loss of diefstal: gaten, grote scheuren: 80% nieuwwaarde

Dakdragerschade:

Verlies van onderdelen of stuk: vervangingsprijs volgens officiële prijslijst van Thule. Verlies van sleutel: €15 per sleutel.

Door apparatuur van ons verhuurbedrijf te huren, erkent u dat u deze voorwaarden hebt gelezen en ermee akkoord gaat.